RENDELKEZÉSI NYILVÁNTARTÁS MODUL – A nélkülözhetetlen automatizmus

Papír alapon vagy elektronikusan menjen ki a küldemény, és egyáltalán milyen címre? Az elektronikus ügyintézésre kötelezett szervek életében ez a kérdés gyakran merül fel. A kívánt joghatás eléréséhez nem biztos,
hogy elegendő a meglévő elérhetőségeket elővenni, majd megnézni, hogy legutóbb melyik kiküldési mód működött, mire reagált az ügyfél.

Az sem biztos, hogy ezek a tapasztalatok rendelkezésre állnak. 100%-os biztonsággal önállóan nem dönthetünk a kiküldési módról.

További információt kérek

 

A SZÜKSÉGES INFORMÁCIÓK A RENDELKEZÉSI NYILVÁNTARTÁSBÓL ÉRHETŐK EL:

 1. Az ügyfelek itt megadhatják a hivatalos kapcsolattartásra szolgáló elérhetőségeiket.
  A hivatalos elérhetőség olyan biztonságos kézbesítési szolgáltatási cím (pl. Ügyfélkapu, Cégkapu,
  Hivatali kapu), amelyre az elektronikus ügyintézést biztosító szerv joghatás kiváltására alkalmas
  küldeményt továbbíthat. A gazdálkodó szervezeteket pl. jogszabály kötelezi az elektronikus kapcsolattartásra, az erre szolgáló címek is elérhetők a Rendelkezési Nyilvántartásban.
 2. Egyéb, tájékoztatási célú elektronikus elérhetőségeket is beállíthatnak.
  Ezekre az elérhetőségekre olyan üzeneteket, nyilatkozatokat továbbíthatnak az elektronikus ügyintézést biztosító szervek, amelyek joghatás kiváltására nem alkalmasak. Az ügyfél itt megadhat e-mail címet, telefonszámot, sms és telefax elérhetőséget is.
 3. Rendelkezhetnek az elektronikus kapcsolattartás engedélyezéséről!
  A természetes személyeknek joguk van engedélyezni vagy éppen megtiltani az elektronikus kapcsolattartást. Bárki megtilthatja, hogy az elektronikus ügyintézést biztosító szerv vele interneten
  vagy telefonon keresztül lépjen kapcsolatba. (Kivéve azon ügyintézési szolgáltatások esetét, ahol ezt
  a jogszabály kötelezővé teszi.)

A DMS One Ultimate Rendelkezési Nyilvántartás modulja lehetővé teszi, hogy a felhasználó az iratkezelő rendszeren belül lekérdezhesse az állampolgár e-ügyintézésre vonatkozó rendelkezéseit.

A Rendelkezési Nyilvántartás iratküldés előtti vizsgálata bizonyos szervek és intézmények számára jogszabályi kötelezettség. Le kell kérdezni, hogy az ügyfél milyen ügyintézést vár el: papíralapút vagy elektronikusat. Az információk ellenőrzéséhez az iratkezelő rendszerben mindössze egyetlen gombnyomásra van szükség. Ez a megoldás sokkal gyorsabb, mint a rendelkezési adatok külön, webfelületen (rny.gov.hu) történő monitorozása.

 

MIÉRT FONTOS A GYORS, SZOFTVERES RNY VIZSGÁLAT?

Már 20-30 rendelkezés manuális, webes lekérdezése is időigényes, az adatkérés százszor vagy akár több ezerszer történő ismételgetése pedig rengeteg időt vesz el az ügyintézéstől. A Rendelkezési Nyilvántartás előrehozott ellenőrzése ráadásul magában rejti azt a hibalehetőséget, hogy az ügyfél közben változtat az igényén. Az ebből eredő jogi bonyodalmakat nem érdemes megkockáztatni. A Rendelkezési Nyilvántartás kiküldés előtti automatikus lekérdezése a biztonságos iratkezelés nélkülözhetetlen része.

Segítünk rendbe tenni vállalata dokumentumkezelését és irányítását!

A DMS One Zrt. több mint 20 éve támogatja megoldásaival a kis-, közepes- és nagyvállalatokat. A dokumentumok között kiemelt figyelmet fordítunk a szerződéskezelés, a számlajóváhagyás problémáira és a folyamatok elektronikus menedzselésére. Szoftverünket több mint 70 különböző rendszerrel integráltuk már, köztük pénzügyi, ügyfélkapcsolati, HR és irodai szoftverekkel is. Hisszük, hogy kiforrott bevezetési módszertanunk, valamint tanácsadó kollégák szakmai felkészültsége 100%-ban sikeres bevezetést eredményez. Önnek is segíthetünk?

Kapcsolatfelvétel Demókérés